Újabb brutális rakétacsapásokra készülhetnek az oroszok Ukrajnában

háború
2022 november 10., 15:05
comments 1

Oroszország felismerte, hogy a korábbi rakéta- és dróncsapások nem hozták meg a kívánt pusztítást Ukrajna infrastruktúrájára nézve, ezért újabb masszív támadásra készülhetnek – mondta Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője egy tévéműsorban.

Ihnat szerint Oroszország több hónapot töltött a rakéták felhalmozásával, mielőtt októberben négy durva csapást mért az infrastruktúrára, jelenleg pedig három műszakban dolgoznak a rakétaveszteségeik pótlásán. A szóvivő elmondta, „nem kizárható, hogy újabb masszív támadás fenyeget”.

Az ukrán hírszerzés szerint Oroszország felhasználta rakétái mintegy 80 százalékát, és körülbelül 120 cirkálórakétája maradt. A katonai hírszerzés azonban azt is tudni véli, hogy a Kreml újabb iráni ballisztikus rakéták megvásárlását tervezi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt