Egy híren belül négy hamis állítás volt Jakab Péter lakásügyeiről a TV2 híradójában

POLITIKA
2022 november 11., 16:20

Összesen négy hamis információ szerepelt Jakab Péter lakásügyeiről a Tények 2021. november 18-i adásban, erről közölt csütörtökön helyreigazítást a TV2 híradója, írja a media1.

„Műsorunkban valótlanul állítottuk, hogy Jakab Péter több lakást vásárolt Kelenföldön, de azokat a családtagjai nevére íratta. Valótlanul állítottuk, hogy a Fehérvári, a Bocskai és az Etele úton is lakása van, valótlanul állítottuk, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagjai a pártelnök ingatlanvásárlását igazoló iratokat küldtek a Bors szerkesztőségének, és valótlanul állítottuk azt is, hogy Jakab Péter az Országgyűlés hivatala által számára bérelt lakást egy ismerősének kiadta” - olvasta fel a műsorvezető, Gönczi Gábor.

Az üggyel kapcsolatban korábban a Borsod Online és a Ripost is kénytelen volt helyreigazítást közzétenni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.