„Hogyan lesz a nőknek energiájuk, hogy az egyenlőségükért harcoljanak, ha kimerültek, éhesek és gyengék?”

Lezárt tartalom a Kör tagjainak DIVAT
2022 november 13., 19:09
comments 16

„Nem kényszeríthetik az embereket arra, hogy eltűrjék azt, hogy minden évtizedben kapjanak egy előírást arról, hogy milyennek kell lennie a testüknek. Undorodom ettől.”

„A mentális betegségek közül az anorexia esetében a legmagasabb a halálozási arány. Ennek a szarságnak a népszerűsítését bűncselekménynek kellene tekinteni. Semmi sikkes nincs egy halálos drogfüggőségben, ami azért tesz soványabbá, mert haldokolsz. Annyira unom, hogy mélységesen alábecsülik a jogunkat, hogy boldogok lehessünk a bőrünkben. Miért kell minket állandó szélsőségekbe kényszeríteni?”

A fentieket Jameela Jamil brit színész (a Kardashianokat előszeretettel gyűlölő influenszer, aki egyben úgynevezett pozitív testkép aktivista is) írta Instagramon, miután hozzá is eljutott a New York Post cikke az új retrotrendről: a kilencvenes évekből nemcsak a haspólók, a kockás flanelingek és a batikolt ruhák tértek vissza, de a „heroin chic” is, vagyis a kórosan sovány, súlyos heroinistákat idéző testalkat divatja is.

Jamil és sokan mások évek óta küzdenek a fogyasztószerek reklámozása ellen, illetve azért, hogy „elfogadjuk és szeressük” a testünket, hogy ne szégyenítsenek meg celebeket sem azért, mert épp nem „tökéletes” a testük, illetve hogy a reklámokban se kizárólag konvencionális értelembe véve szép és vékony modellekkel találkozzunk.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt