A Ryanair-főnök felszólította a kormányt, hogy törölje el az „idióta és káros utasadót”

közlekedés
2022 november 14., 15:42
comments 9

A Ryanair reagált a légitársaságok nyáron bevezetett extraprofitadójának múlt heti változására, ami januártól a repülőgépek egy ülésre vetített károsanyag-kibocsátásától is függővé teszi az induló utasokra kivetett adó mértékét.

A fapados légitársaság újra felszólította a kormányt, hogy törölje el az „idióta és káros utasadót” és „kérjen bocsánatot polgáraitól és a beutazóktól a hamis és tisztességtelen légitársasági adó sikertelen bevezetési kísérletéért, amelyet most környezetvédelmi utasadóval vált fel”.

Michael O'Leary egy márciusi sajtótájékoztatóján Londonban.
photo_camera Michael O'Leary egy márciusi sajtótájékoztatóján Londonban. Fotó: Tolga Akmen/AFP

A cég szerint a magyarok és a beutazók kárára az adó megdrágítja és versenyképtelenné teszi a légijáratokat a szomszédos országokhoz képest, a Balkánra érkező utasok mostantól el fogják kerülni Magyarországot. Magyarországnak és a turisztikai ágazatnak ki kell hevernie a covid okozta károkat, a magyaroknak és a látogatóknak olcsóbb repülőjegyekre és több járatra van szükségük.

Michael O’Leary a közlemény szerint azt reméli, hogy „a magyar kormány belátja ennek az abszurd adónak az ostobaságát, eltörli azt, és Magyarországot ismét olcsó, versenyképes légi utazási és turisztikai célponttá teszi, a magyar állampolgárok, családjaik és a beutazók javára”.

A Ryanair a III. negyedévben rekordnyereséget ért el, de a téli 6 hónapos időszakra veszteséges működést prognosztizál, viszont az utasok száma éves szinten elérheti a 168 milliót, 13 százalékkal meghaladva a járvány előtti, 2019-es évét. (Airportal)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.