Meghalt a Pléh Csárda alapítója, aki több kilós rántott húsokat árult, és nem volt nála fél adag

gasztronómia
2022 november 14., 21:00
comments 22

Múlt szerda reggel 67 éves korában meghalt Bábel István, a rákospalotai Pléh Csárda alapítója – közölte a Facebookon az étterem.

A Kolozsvár utcai piacon álló helyen olyan nagy gasztroszaktekintélyek is megfordultak, mint a néhai Anthony Bourdain vagy Németh Szilárd. A Pléh Csárda híres volt a hatalmas, több kilós rántott húsairól, illetve arról, hogy ennek ellenére náluk nem lehetett fél adagot kapni.

photo_camera Fotó: Németh Szilárd/Facebook

„Végső nyugalomra 2022. november 22-én 10:45-kor helyezzük, Kecskeméten a köztemetőben. Azok, akik szeretnék a kegyeletüket leróni, de a temetésre nem tudnak eljönni, ők megtehetik ezt a Pléh-Csárdában az erre kijelölt helyen. Az itt elhelyezett virágokat/koszorúkat eljuttatjuk a temetésre” – írják a gyászolók.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.