Publicus: A fideszes szavazók 47 százaléka egyetért a pedagógusok tiltakozásaival

érdekes adat
2022 november 14., 09:03
comments 7

Szinte minden ellenzéki szavazó és a kormánypárti szimpatizánsok közel fele is fizetésemelést adna a pedagógusoknak, derül ki a Publicus Intézet kutatásából, amit a Népszava megbízásából készítettek.

A felmérés szerint tizennégy százalékkal több Fidesz-szavazó támogatja a tanárok tiltakozását, mint egy hónappal ezelőtt: a szintén a Népszavának készült októberi felmérés szerint a Fideszre szavazóknak akkor 33 százaléka értett egyet a tanárok követeléseivel. Az ellenzéki voksolóknál már korábban is egyértelműbb volt a helyzet, 96 százalékuk támogatta a tanárokat, ez pedig a mostani számok szerint 98 százalék.

A Publicus statisztikája szerint a magyarországi felnőtt lakosság körében szinte mindenki hallott már arról, hogy az elmúlt hónapokban polgári engedetlenséggel és gördülő sztrájkkal tiltakoznak a pedagógusok, és arról is, hogy tanárok, diákok, szülők szolidaritási akciókkal, demonstrációkkal is próbálnak nyomást gyakorolni a kormányra az oktatás helyzetének rendezéséért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt