Rászorulókkal ebédelt a pápa, a populizmust és a politikai haszonszerzést bírálta

egyház
2022 november 14., 9:20
comments 4

Több száz menekülttel, szegénységben élőkkel és hajlék nélküliekkel ebédelt vasárnap, a szegénység világnapja alkalmából Ferenc pápa a Vatikánban, írja az AP, hogy felhívja a figyelmet a „társadalom leggyengébbjeinek” megsegítésére, és a populizmus káros hatásaira. A pápa szerint ugyanis

„a populizmus szirénái” egyszerű és elhamarkodott megoldásokat kínálnak, amik valójában elnyomják az emberek valódi szükségleteit.

photo_camera Ferenc pápa rászorulókkal ebédel Fotó: Gregorio Borgia / AP

A különleges szentmisével egybekötött ebéden 1300 ember vehetett részt, az asztalokhoz a pápa is odaült. Beszédében elítélte azokat, akik közömbösek a rászorulókkal, és akik

haszonszerzés céljából félelmet, összeesküvéseket szítanak a menekültekkel szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt