A patkányok is Gagára bólogatnak

TUDOMÁNY
2022 november 15., 15:43

Kísérleti patkányok bólogattak Mozartra, Queenre és Lady Gagára a Tokiói Egyetem laborjában. A kutatók szerint ez azt jelenti, hogy nem csak az emberekre jellemző szokás a végtagok zenére történő mozgatása.

link Forrás

„A patkányok agya úgy van kialakítva, hogy jól reagáljon a zenére” - nyilatkozta az egyik kutató, Hirokazu Takahasi. Szerinte azért annyira nem látványos a reakciójuk.

A kísérletet azért indították, mert „bár mind úgy hisszük, a zenének mágikus ereje van, semmit nem tudunk a működéséről. Ki szerettük volna deríteni, hogy milyen típusú hangok mozgatják meg az agyat.” (France24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.