Joe Biden nem vett részt a G20-csúcstalálkozó első estéjén rendezett gálavacsorán Baliban

külföld
2022 november 15., 16:39

Joe Biden amerikai elnök nem vett részt a G20-csoport csúcstalálkozójának első estéjén rendezett gálavacsorán kedden.

A Fehér Ház közölte: a tervek hirtelen változásának hátterében sem koronavírus-fertőződés, sem bármilyen más betegség nem áll, Biden néhány nem sürgős teendő elintézése mellett döntött, miután a nap folyamán találkozók sorozatán vett részt más állam- és kormányfőkkel.

photo_camera Fotó: Saul Loeb/AFP

A 79 éves amerikai elnök sajnálatát fejezte ki a csúcstalálkozónak otthont adó Indonézia elnökének, Joko Widodónak, amiért kihagyta a díszvacsorát. Az ünnepi eseményen több férfi résztvevő is az Indonéziában hagyományos mintás, batikolt öltözetben jelent meg.

Biden késve érkezett meg a csúcstalálkozóra Balira, de a Fehér Ház erre nem adott magyarázatot. Reggel közzétették viszont, hogy az elnök koronavírustesztje negatív lett. A fertőzöttség kérdése azért merült fel, mert Biden a múlt héten részt vett a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének csúcstalálkozóján Kambodzsában, Hun Sen kambodzsai kormányfő koronavírustesztje pedig pozitív lett a találkozó után. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.