Mégsem lesz közös momentumos séta a toleranciáért

belföld
2022 november 15., 16:09
comments 1

A Momentum egyik újbudai önkormányzati képviselője még szeptember közepén foglalta le a Bartók Béla utat a Mi Hazánk Horthy Miklós kormányzóra emlékező fáklyás felvonulása elől. Devecseri Mátyás akkor azt kérte, hogy november 16-án „a Bartók Béla úton ünnepeljük együtt a tolerancia nemzetközi napját egy békés, közös sétával”.

Egy nappal a meghirdetett séta időpontja előtt a Momentumnál érdeklődtünk a részletekről. Nos, kiderült, hogy séta nem lesz.

„A Bartók Béla út lefoglalása elsősorban a szélsőségek masírozásának megakadályozása miatt volt fontos, ezt a célját el is érte” - írták.

A szolidaritást kifejező sétát viszont „különböző okok miatt” - ezeket nem részletezték - nem tartják meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt