Mégsem lesz közös momentumos séta a toleranciáért

belföld
2022 november 15., 16:09
comments 1

A Momentum egyik újbudai önkormányzati képviselője még szeptember közepén foglalta le a Bartók Béla utat a Mi Hazánk Horthy Miklós kormányzóra emlékező fáklyás felvonulása elől. Devecseri Mátyás akkor azt kérte, hogy november 16-án „a Bartók Béla úton ünnepeljük együtt a tolerancia nemzetközi napját egy békés, közös sétával”.

Egy nappal a meghirdetett séta időpontja előtt a Momentumnál érdeklődtünk a részletekről. Nos, kiderült, hogy séta nem lesz.

„A Bartók Béla út lefoglalása elsősorban a szélsőségek masírozásának megakadályozása miatt volt fontos, ezt a célját el is érte” - írták.

A szolidaritást kifejező sétát viszont „különböző okok miatt” - ezeket nem részletezték - nem tartják meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.