Napenergia az üvegházaknak

mezőgazdaság
2022 november 15., 14:09
comments 4
  • Az üvegházas termesztés rendkívül energiaigényes vállalkozás, a hatalmas építmények fűtését a legtöbb termelő eddig gázzal oldotta meg.
  • Az energiaárak emelkedése óta ez egyre kevésbé járható út, sok vállalkozás például már teljesen felhagyott a téli termesztéssel.
  • De olyanok is akadnak, mint a holland Pieter Wijnen, aki a gazdaságában a fosszilis tüzelőanyagok helyett inkább a zöld energiaforrásokra tért át.
  • Látogatás egy holland mintagazdaságban, ahol 32 hektáron termelnek évi kb. 50 millió darab édes paprikát és 30 millió uborkát.
link Forrás

Ez az anyag a Deutsche Welle és a 444 együttműködésében készült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.