Szentkirályi Alexandra a szankciók ellen ment érvelni, de a végére rárobbant a teljes fideszes médiazaj

POLITIKA
2022 november 15., 12:04
comments 119

A szankciókról szóló nemzeti konzultációk mellé időzítve a Fidesz országszerte fórumokat szervez, hogy helyben a leghűségesebb választóiknak magyarázhassák el, miért szinte kizárólag Brüsszel hibája, hogy bajba került a magyar gazdaság. Ezeket az eseményeket nem nagyon hirdetik meg a szélesebb közönség számára, általában a választókerületi adatbázisban összegyűjtött emailcímekre mennek ki a meghívók, így kisebb szerencse is kell ahhoz, hogy eljuthassunk egy-egy fórumra.

November elején már megnézhettük Nagykátán, ahogy Deutsch Tamás elmagyarázta: nagyon nehéz lesz az élet, de nincs más, csak a Fidesz, míg hétfő este Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ment el a stabilan baloldalra szavazó budapesti 13. kerületi választókörzetbe, hogy elmondja, miért nem működnek a szankciók.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor / 444
photo_camera Fotó: Bankó Gábor / 444

Hétfő kora este az újépítésű dunaparti lakóparkok egyikének földszintjén lévő rendezvényterem teljesen megtelt, amit a helyi fideszes választókerületi elnök, Harrach Tamás elégedetten nyugtázott, mint mondta, kampányban is ritkán tudtak ennyien összegyűlni egy helyen. Az is hamar kiderült, hogy ezeknek a fórumoknak a megszervezése nem helyben merülhetett fel, mert Harrach azzal folytatta, hogy „amikor hírt kaptunk arról, hogy ezt a fórumot úgymond meg kell tartsuk”, akkor elkezdték begyűjteni a felmerülő kérdéseket a tagoktól, amiket majd fel lehet tenni Szentkirályi Alexandrának. Többek között olyan kérdések jöttek össze, minthogy

  • mi Amerika szerepe a szankciókban,
  • várható-e az árstop más termékekre,
  • Brüsszel megtámadhatja-e az árstopot,
  • nem lesz-e lassan időszerű a huxit,
  • nem számít-e a választásokba történő külföldi beavatkozásnak a dollárbaloldal pénzelése,
  • az unió nem gondolta-e végig a szankciók következményeit és miért erőltetik még mindig a szankciókat
  • vagy nem vagyunk-e túl puhák az ukránokkal való bánásmódban a magyar kisebbség jogcsorbításával kapcsolatban.

„És a posta bezárása!” – kiabálta be a kérdések felolvasása után egy idősebb nő, mire Harrach közölte, hogy reméli, a végén is lesz még idő további kérdéseket feltenni.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor / 444

Majd következett Szentkirályi Alexandra, aki azzal kezdte, hogy nagy örömmel érkezett ide, mert az elmúlt években nem járt budapesti lakossági fórumon, pedig szívének nagyon kedves a szülővárosa. Miután kiderült, hogy földik vagyunk, azzal folytatta, hogy ebbe a választókörzetbe különösen szívesen jött, mert ez itt az „igazi harcosok klubja”: itt különösen nagy teljesítmény, hogy vannak, akik még hajlandóak a véleményüket felvállalni.

„Mert könnyű persze egyetérteni a tömegekkel, könnyű egy olyan kisebb településen, ahol egymás arcára nézünk, és mind a ketten tudjuk, hogy valószínű négyévente ugyanoda húzzuk az x-et, ott könnyű az embernek nemzeti érzelműnek lenni, de egy ilyen nehéz terepen, mint amilyen mostani, azt hiszem, hogy mindennél nehezebb és emberpróbálóbb” – köszönte meg az angyalföldi fideszes keménymag eddigi kitartását a kormányszóvivő, majd rátért magára az előadásra.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.