A Kúria elnöke elítélte a bírák találkozását az amerikai nagykövettel, de most azért ő is találkozott vele

belföld
2022 november 16., 15:28
comments 6

Varga Zs. András, a Kúria elnöke is találkozott az Egyesült Államok magyarországi nagykövetével, David Pressmannal, amiről az amerikai osztott meg képeket a Twitteren.

A találkozás pikantériája, hogy amikor az Országos Bírói Tanács bírái látogatták meg a nagykövetet, akkor a Kúria elnöke is elítélte a bírák találkozóját. Varga Zs. András arra a közleményre reagált, amit az Országos Bírói Tanács adott ki, hogy megvédje bíráit, akik ellen a kormánymédiában lejárató hadjárat indított.

Varga Zs. akkor azt mondta, egyetért azzal, hogy a nagykövetek politikai szereplők, és „visszatetszőnek tartja” azt a kísérletet, hogy „az OBT az egyes tagjainak közfelháborodásra okot adó viselkedését valótlan és sértő tartalmú közlemény kiadásával kísérelje meg kendőzni”.A Kúria közleménye szerint Varga Zs. András szerdán hivatalában fogadta David Pressmant. A találkozón részt vett még Gyarmathy Judit, a Kúria főtitkára, Höltzl Lipót, a Kúria Nemzetközi Főosztályának vezetője, valamint Bencsik Zita, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Észak-Amerika Főosztályának vezetője. A találkozó végén a Kúria elnöke a nagykövet kérésére megmutatta a Kúria korábbi elnökeinek arcképcsarnokát is, ahová visszahelyezték „a nyilaskeresztesek kúriai elnökének” portréját. (via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt