Az amerikai vezérkari főnök nem tartja valószínűnek, hogy az ukránok teljesen ki tudnák szorítani az oroszokat

háború
2022 november 16., 20:11
comments 52

Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnök nem tartja valószínűnek, hogy az ukránok teljesen ki tudnák szorítani az oroszokat egy washingtoni sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy ha az ukránok győzelmét aszerint határozzuk meg, hogy a közeljövőben ki tudják-e szorítani az oroszokat Ukrajna egész területéről (a Krím-félszigetet is beleértve), akkor ennek a valószínűsége szerinte nem túl magas.

Mark Milley tábornok
photo_camera Mark Milley Fotó: ALEX WONG/Getty Images via AFP

Ugyanakkor elképzelhetőnek tart egy olyan politikai megoldást, ami alapján az oroszok kivonulnak. Figyelmeztetett arra is, hogy Oroszország a katonai kudarcok ellenére még mindig jelentős harci erővel rendelkezik Ukrajnán belül. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.