Börtönbe vonult Galambos Lajos

bűnügy
2022 november 16., 18:14
comments 9

Galambos Lajost, Gyurcsány egykori titkosszolgálati főnökét még szeptemberben ítélték el folytatólagosan elkövetett vesztegetés és államtitoksértés bűntettének elkövetése miatt.

Galambos Lajos 4, tettestársa Jakubinyi Róbert pedig 3 év letöltendőt, míg az ügy harmadrendű vádlottja 2 év hat hónap letöltendőt kapott. Sokat azért valószínűleg nem lesz rács mögött, mert a büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadulhat, ezt megelőzően pedig valószínűleg élhet a reintegrációs őrizet lehetőségével.

A Gyurcsány-féle titkosszolgálatokat alapjaiban rázta meg annak idején, 2007– 2008-ban a korrupciós ügy. A vesztegetés nyílt titok volt az NBH berkeiben, de vádat csak a kormányváltás után emeltek a résztvevők ellen. Ez egyike azoknak a pereknek, amelyek még 2011-ben láttak napvilágot, és amelyek a Gyurcsány-kormány ideje alatt működő titkosszolgálati vezetők ellen indultak. Hosszabban is írtunk róluk még 2013-ban. Galambos Lajos például akkor vezette a titkosszolgálatot, amikor annak az egyik fedőcége, az Egymásért Alapítvány elcsalt egy csomó áfát. (via Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.