Konkrét célpontjai voltak az amerikaifoci-csapattagok gyilkosának

külföld
2022 november 16., 19:03

Az ügyészség szerint szándékosan vették célba a Virginiai Egyetem amerikaifoci-csapatának három tagját, akiket egy negyedik társuk lőtt le vasárnap.

Az ügyészség elmondása szerint az egyik szemtanú úgy látta, hogy Darnell Jones specifikusan irányította a fegyvert az áldozataira, és egyiküket álmában ölte meg. A gyanúsított az eset óta most először állt bíróság elé, háromrendbeli gyilkossággal és háromrendbeli fegyverhasználattal vádolják. A férfit az állam által kirendelt ügyvédek védik egyelőre, és még nem nyújtott be semmilyen beadványt.

Az egyetem tájékoztatása szerint a focicsapat tagjai vasárnap közös kiránduláson jártak Washingtonban egy színi előadáson. A gyanúsított Darnell Jones a hazafele tartó buszon kezdett lövöldözni. Két csapattársa a helyszínen életét vesztette, a harmadik kórházba szállítás után halt meg, további egy embert pedig megsebesített. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt