Konkrét célpontjai voltak az amerikaifoci-csapattagok gyilkosának

külföld
2022 november 16., 19:03

Az ügyészség szerint szándékosan vették célba a Virginiai Egyetem amerikaifoci-csapatának három tagját, akiket egy negyedik társuk lőtt le vasárnap.

Az ügyészség elmondása szerint az egyik szemtanú úgy látta, hogy Darnell Jones specifikusan irányította a fegyvert az áldozataira, és egyiküket álmában ölte meg. A gyanúsított az eset óta most először állt bíróság elé, háromrendbeli gyilkossággal és háromrendbeli fegyverhasználattal vádolják. A férfit az állam által kirendelt ügyvédek védik egyelőre, és még nem nyújtott be semmilyen beadványt.

Az egyetem tájékoztatása szerint a focicsapat tagjai vasárnap közös kiránduláson jártak Washingtonban egy színi előadáson. A gyanúsított Darnell Jones a hazafele tartó buszon kezdett lövöldözni. Két csapattársa a helyszínen életét vesztette, a harmadik kórházba szállítás után halt meg, további egy embert pedig megsebesített. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.