Luxus golfhétvégékkel, uszodabérlettel és futópaddal korrumpáltak egy minisztériumi osztályvezetőt

lopás
2022 november 16., 09:16

Egy minisztérium főosztályvezetője is a vádlottak padjára ül majd, miután kenőpénzért és más ajándékokért cserébe segített állami támogatást intézni szállodatulajdonosnak, polgármesternek és uszoda vezetőnek – derül ki a Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből.

A hatóság vezető beosztású hivatalos személy által üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat hat személy ellen a Fővárosi Törvényszéken – írják.

Társaival együtt az osztályvezető a neki és a családtagjainak juttatott jogtalan előnyök fejében több alkalommal biztosította a támogatásért folyamodó szervezetek vezetőit arról, hogy segít elintézni nekik a pénzt.

Egy Veszprém megyei szálloda tulajdonosa, egy budapesti uszoda ügyvezetője és egy vidéki polgármester is azok között van, akik megkenték a minisztériumi vezetőt. A nála folytatott házkutatásról ezt a videót tették közzé a nyomozók:

link Forrás

2020 és 2021 között különböző jogtalan előnyöket kért és fogadott el, így többek között ingyenes golfklubtagságot, évente több alkalommal luxus golfhétvégéket, uszodabérleteket, valamint egy 600.000 forint értékű futópadot.

Utóbbi megvételéhez a főosztályvezető – az államtitkárság szervezetének megtévesztésével és a támogatás valódi céljának elfedésével – maga szerzett költségvetési támogatást az őt megvesztegető alapítvány vezetőjének. A nyomozás során az ingyenes juttatásokat bizonyító okiratokon kívül 26.000.000 forint készpénzt és a futópadot is lefoglalták. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést, pénzbüntetést, és az átvett és ígért vagyoni előnyökre vonatkozó vagyonelkobzást kér a vádiratban. Azt is indítványozták, hogy a bíróság az osztályvezetőt végleges hatállyal tiltsa el a köztisztviselői foglalkozás gyakorlásától.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.