Luxus golfhétvégékkel, uszodabérlettel és futópaddal korrumpáltak egy minisztériumi osztályvezetőt

lopás
november 16., 9:16
comments 5

Egy minisztérium főosztályvezetője is a vádlottak padjára ül majd, miután kenőpénzért és más ajándékokért cserébe segített állami támogatást intézni szállodatulajdonosnak, polgármesternek és uszoda vezetőnek – derül ki a Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből.

A hatóság vezető beosztású hivatalos személy által üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat hat személy ellen a Fővárosi Törvényszéken – írják.

Társaival együtt az osztályvezető a neki és a családtagjainak juttatott jogtalan előnyök fejében több alkalommal biztosította a támogatásért folyamodó szervezetek vezetőit arról, hogy segít elintézni nekik a pénzt.

Egy Veszprém megyei szálloda tulajdonosa, egy budapesti uszoda ügyvezetője és egy vidéki polgármester is azok között van, akik megkenték a minisztériumi vezetőt. A nála folytatott házkutatásról ezt a videót tették közzé a nyomozók:

2020 és 2021 között különböző jogtalan előnyöket kért és fogadott el, így többek között ingyenes golfklubtagságot, évente több alkalommal luxus golfhétvégéket, uszodabérleteket, valamint egy 600.000 forint értékű futópadot.

Utóbbi megvételéhez a főosztályvezető – az államtitkárság szervezetének megtévesztésével és a támogatás valódi céljának elfedésével – maga szerzett költségvetési támogatást az őt megvesztegető alapítvány vezetőjének. A nyomozás során az ingyenes juttatásokat bizonyító okiratokon kívül 26.000.000 forint készpénzt és a futópadot is lefoglalták. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést, pénzbüntetést, és az átvett és ígért vagyoni előnyökre vonatkozó vagyonelkobzást kér a vádiratban. Azt is indítványozták, hogy a bíróság az osztályvezetőt végleges hatállyal tiltsa el a köztisztviselői foglalkozás gyakorlásától.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt