Nincs áram, nincs fűtés, nincs víz, nincs internet, de nincsenek oroszok sem, és én ettől boldog vagyok

háború
2022 november 16., 08:43
comments 4

A keddi, egész Ukrajnát sújtó rakétatámadások és a lengyel területen becsapódó rakéta hamar elterelte a figyelmet arról, hogy mi történik a frontvonalon, közelebbről annak déli szakaszán. A hét legfontosabb fejleménye ugyanis, hogy az ukrán erők felszabadították Herszon városát és annak környező falvait egészen a Dnyepr partjáig.

Most már az újságírók is eljuthatnak a városba (ezúttal engedéllyel) és beszélhetnek a város főterén gyülekező ukránokkal. Az AFP videóriportere például egy nagyon vidám herszoni férfit kérdezett meg arról, hogy érzi magát. Ő egészen tömören összefoglalta, milyen érzés lehet egy felszabadított város lakójának lenni.

„Most nincs áramellátás a városban, nincs víz, nincs központi fűtés, nincs működő mobilhálózat, nincs internetkapcsolat. De nincsenek oroszok sem! És én ettől elképesztően boldog vagyok” – mondta.

„Bármit képesek vagyunk túlélni, de szabadok vagyunk!” – zárta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.