Tízezer embert küld el az Amazon

külföld
2022 november 16., 07:27

LinkedIn bejegyzések tanúsága szerint az Amazonnál megkezdték azt a leépítést, amit a héten jelentett be a cég. Pár napja közölték, hogy tízezer munkahely megszüntetését tervezik, ami az irodai személyzet három százalékát jelenti. A BBC megpróbálta megerősíteni a leépítések megkezdésének hírét, de az Amazon még nem válaszolt a brit közszolgálati média kérdéseire. A leépítések indokaként a gazdasági visszaesést jelölték meg, és a technológiai iparág több szereplője is hasonló lépésekre készül.

photo_camera Fotó: AYTAC UNAL/Anadolu Agency via AFP

Az Amazon vezére, Jeff Bezos a múlt hónapban jelezte, hogy az amerikai gazdaság problémákkal fog küzdeni a jövőben. A cég részvényeinek árfolyama idén több mint negyven százalékkal esett, leginkább az online értékesítés lassulásának köszönhetően.

A leépítés okai között azonban nem elhanyagolható az sem, amiről a Wired a múlt héten írt. Az Amazon raktáraiban ugyanis munkába álltak a Sparrow nevet viselő robotok, amik még azt a munkát is elvégzik, amit eddig emberi erőforrással láttak el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.