Zelenszkij: „Oroszország azt üzeni a világnak, hogy folytatni akarja. Most itt az ideje, hogy a világ válaszoljon”

háború
2022 november 16., 05:30
comments 4

Ukrajna elnöke kedd esti videóüzenetében arról beszélt, hogy a keddi orosz rakétatámadások sora országa ellen üzenet volt Moszkvától, és azt jelentette, nem érdekük a háború befejezése. Zelenszkij beszédében elmondta, az oroszok összesen 90 rakétát lőttek ki, amik energetikai infrastruktúrát, üzleteket és lakóépületeket rongáltak meg.

„És mikor történt ez? Amint véget ért a G20-ak indonéziai csúcstalálkozójának első napja” - mondta, később „G19”-ként emlegetve a találkozót.

„A békéről beszélnek, Oroszország válaszul rakétákat lő ki. Az Oroszország által okozott globális válságról van szó, válaszul iráni drónokat indítanak. Tíz pontot ajánlanak nekik a háború befejezésére, minden egyes pontra egy rakéta kilövése a válaszuk”.

Zelenszkij beszélt arról is, hogy a támadások miatt országszerte áramkimaradások voltak, többek között Kijev, Lviv, Harkiv és Zsitomír régiókban.

„Ez Oroszország válasza Indonéziának, Indiának, Kínának és minden más országnak, ami a háború befejezésének szükségességéről beszélt. Oroszország azt üzeni a világnak, hogy folytatni akarja. Most itt az ideje, hogy a világ válaszoljon" - mondta.

Zelenszkij hozzátette, hogy több mint 70 rakétát és 10 harci drónt lőttek le, és köszönetet mondott „minden szövetségesnek, aki segít megvédeni az eget”.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az orosz küldöttség vezetőjeként részt vett Balin a G20-ak tanácskozásán, de kedden, kora este, az orosz bombázás előtt elhagyta a helyszínt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt