Az alacsony fizetés miatt tüntető dolgozók szakították félbe a Galeries Lafayette áruház fenyőünnepét Párizsban

külföld
2022 november 17., 10:23
comments 1

Béremelésért tüntető dolgozók zavarták meg szerdán a párizsi Galeries Lafayette áruházban azt a hagyományszámba menő eseményt, amikor felkapcsolják a kupola alatt felállított hatalmas karácsonyfa fényeit. A ceremóniának korábbi években világsztárok is vendégei voltak. A dolgozók szakszervezeti lobogókkal, sípokkal jelentek meg a sajtótájékoztató helyszínén, és miközben Alexandre Liot igazgató az újságírókhoz próbált beszélni, azt skandálták, „Nem örülünk!”.

A Galeries Lafayette 2022-es karácsonyfája
photo_camera A Galeries Lafayette 2022-es karácsonyfája Fotó: BERTRAND GUAY/AFP

Az egyik cipőosztályon dolgozó eladó azt mondta a Reutersnek: elfogadhatatlan, hogy 2022-ben valaki havi 1200 eurót keressen (kb. 500 ezer forintnak felel meg). Az áruház szóvivője azt nyilatkozta, sajnálják, hogy ez az incidens megtörtént, és hogy „a tüntető szakszervezetek nem tükrözik a vállalat társadalmi párbeszédének minőségét”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.