Az alacsony fizetés miatt tüntető dolgozók szakították félbe a Galeries Lafayette áruház fenyőünnepét Párizsban

külföld
2022 november 17., 10:23
comments 1

Béremelésért tüntető dolgozók zavarták meg szerdán a párizsi Galeries Lafayette áruházban azt a hagyományszámba menő eseményt, amikor felkapcsolják a kupola alatt felállított hatalmas karácsonyfa fényeit. A ceremóniának korábbi években világsztárok is vendégei voltak. A dolgozók szakszervezeti lobogókkal, sípokkal jelentek meg a sajtótájékoztató helyszínén, és miközben Alexandre Liot igazgató az újságírókhoz próbált beszélni, azt skandálták, „Nem örülünk!”.

photo_camera A Galeries Lafayette 2022-es karácsonyfája Fotó: BERTRAND GUAY/AFP

Az egyik cipőosztályon dolgozó eladó azt mondta a Reutersnek: elfogadhatatlan, hogy 2022-ben valaki havi 1200 eurót keressen (kb. 500 ezer forintnak felel meg). Az áruház szóvivője azt nyilatkozta, sajnálják, hogy ez az incidens megtörtént, és hogy „a tüntető szakszervezetek nem tükrözik a vállalat társadalmi párbeszédének minőségét”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt