Kövér szerint a cseh házelnök szavai „igaztalanok és tiszteletlenek”, de azért sajnálja, hogy elmarad a V4-ek találkozója

POLITIKA
november 17., 17:23
comments 16

Csütörtök reggel írtunk arról, hogy a csehek bojkottálták a V4-es házelnökök közelgő pozsonyi találkozóját a magyarok oroszbarát politikája miatt. Sajtóértesülések szerint a találkozót elutasította Markéta Pekarová Adamová, a cseh képviselőház elnöke és Miloš Vystrčil, a cseh szenátus elnöke is. Mindkettőjüket a magyar kormány orosz agresszióhoz való hozzáállása zavarja, valamint a „nem kollegiális” magyar energiapolitika. Emellett arról lehetett hallani, hogy a lengyelek sem vettek volna részt találkozón.

Csütörtök délután reagált a hírekre Kövér László, aki az országgyűlés közleménye szerint sajnálattal veszi tudomásul a V4-es pozsonyi házelnöki találkozó elhalasztását.

„Az elmúlt 30 évben a négy ország regionális együttműködése révén, az ideológiai különbségeket is áthidalva sikerült együtt képviselni közös érdekeinket. A cseh parlament elnökeinek hazánkra vonatkozó megjegyzései igaztalanok és tiszteletlenek, nem felelnek meg a tényeknek, és kétségbe vonják a magyar kormány azon jogát, hogy politikáját a magyar nemzeti érdekek mentén alakítsa” – tette hozzá még a közlemény szerint Kövér.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt