Már befolyásos politikus is vizsgálódik, miután összeomlott a jegyárusítás Taylor Swift amerikai turnéjára

külföld
2022 november 17., 15:45

Egy demokrata szenátor is felkérdezte a szórakoztatóipari óriás, a Live Nation tulajdonában lévő Ticketmaster jegyértékesítő oldalt az Egyesült Államokban, miután rengetegen panaszkodtak amiatt, hogy képtelenek voltak jegyet vásárolni Taylor Swift amerikai turnéjának koncertjeire, írja a Reuters.

photo_camera Fotó: SUZANNE CORDEIRO/AFP

Amy Klobuchar a vállalatnak címzett levelében azt írta, hogy súlyos aggályok merültek fel a jegyértékesítő piac esetében azzal kapcsolatban, hogy mennyire érvényesül ott a verseny, és esetleges csorbulása mennyit árt a vásárlóknak. A szenátus monopolellenes szakbizottságát vezető Klobuchar szerint a Ticketmaster akkora erőfölénnyel bír a jegypiacon, hogy ez megakadályozza, hogy fejlesztések és innovációk valósuljanak itt meg. Ez pedig a szolgáltatás olyan drámai összeomlásához vezethet, mint amit a héten láttunk, ennek pedig a vásárlók látják kárát.

Kedden ugyanis, miután elérhetővé váltak a jegyek Swift turnéjára, megrohanták a vásárlók a Ticketmaster oldalát, ami összeomlott: sokan csak hosszas várakozás után tudtak vásárolni, míg mások teljesen hoppon maradtak. A vállalat szerint a szokatlan forgalom miatt állt le az oldal, de hamar megoldották a problémákat.

Klobuchar viszont azt kérdezte most meg a Live Nation vezérigazgatójától, Michael Rapinótól, hogy a vállalat mennyit költött technológiai fejlesztésekre, például a nagyobb látogatottság kiszolgálást segítendő, és hogy a kiemelt, felkapott koncertekre a jegyek hány százalékát adják el előzetesen, online.

A Ticketmaster 2010-ig önálló vállalat volt, akkor vásárolta fel a Live Nation, amihez az amerikai kormány engedélye is kellett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.