Nancy Pelosi két évtized után lemondott a demokrata párt kongresszusi frakciójának vezetéséről

külföld
november 17., 18:01

Nancy Pelosi, az amerikai Kongresszus eddigi házelnöke és a demokrata frakció vezetője bejelentette, hogy lemond utóbbi pozíciójáról, amit húsz éve töltött be, az első nőként az amerikai demokrácia történetében.

photo_camera Nancy Pelosi Fotó: SAUL LOEB/AFP

A házelnökségről nem kellett lemondania, azt elvesztette azzal, hogy a republikánusok megszerezték a helyek többségét.

A politikus vezetésével a demokraták két választáson tudták megszerezni a kongresszusi többséget. Pelosi, akit ádáz republikánus ellenfelei is ügyes politikusnak tartanak, a keleti parti, baltimore-i családi otthonból hozta a tapasztalatot. Apja ugyanis kongresszusi képviselő, majd később a város polgármestere volt.

Pelosi céltudatos munkával lett sima képviselőből a demokrata párt arca és de facto vezetője. Arról nem tett említést, hogy mostani döntésében mennyire befolyásolta, hogy nemrég egy férfi hatolt be a politikus házába, a házelnököt keresve, hogy végül az egyedül otthon tartózkodó férjét támadja meg, kalapácsütésekkel koponyatörést okozva neki.

(via New York Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt