Eltemetik a lengyelországi rakétatalálat áldozatait

háború
2022 november 19., 15:41
comments 1

„Megtanultuk, hogy nyomás alatt kell élünk, tudjuk, hogy nagyon közel vagyunk az ukrán határhoz. Fel kell készülnünk a stresszes helyzetekre. Ki fogjuk bírni” - nyilatkozta Przewodów polgármestere a lengyelországi rakétatalálat egyik áldozatának temetésén.

Az elmúlt napokban a fél világ az ukrán határhoz közeli lengyel Przewodów települését figyelte, miután november 15-én két rakéta csapódott be a falu közelébe, két ember halálát okozva. Az ukrajnai háború kiszélesedésével fenyegető rakétatalálatról, és az azt követő spekulációkról, reakciókról Rácz András írt bővebben.

photo_camera Fotó: JANEK SKARZYNSKI/AFP

„Szomorú ez a család és a közösség számára” – mondta Ryszard Turczanik 67 éves nyugdíjas szerelő a templom felé menet. „Kedves emberek voltak” - mondta a temetés előtt a falu papja. A helyiek azt mondják, az áldozatok sokat segítettek az ukrán menekülteknek.

photo_camera Lengyel katona az egyik áldozat képével. Fotó: JANEK SKARZYNSKI/AFP

Szombaton a lengyel médiában Boguslaw W.-ként emlegetett 62 éves férfit temetik, aki a falu gabonaszárítójában dolgozott, amikor a rakéta becsapódott. A 60 évesen elhunyt Bogdan C. temetése vasárnap lesz.

„Szívós közösség vagyunk” - mondta a polgármester. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt