Eltemetik a lengyelországi rakétatalálat áldozatait

háború
2022 november 19., 15:41
comments 1

„Megtanultuk, hogy nyomás alatt kell élünk, tudjuk, hogy nagyon közel vagyunk az ukrán határhoz. Fel kell készülnünk a stresszes helyzetekre. Ki fogjuk bírni” - nyilatkozta Przewodów polgármestere a lengyelországi rakétatalálat egyik áldozatának temetésén.

Az elmúlt napokban a fél világ az ukrán határhoz közeli lengyel Przewodów települését figyelte, miután november 15-én két rakéta csapódott be a falu közelébe, két ember halálát okozva. Az ukrajnai háború kiszélesedésével fenyegető rakétatalálatról, és az azt követő spekulációkról, reakciókról Rácz András írt bővebben.

photo_camera Fotó: JANEK SKARZYNSKI/AFP

„Szomorú ez a család és a közösség számára” – mondta Ryszard Turczanik 67 éves nyugdíjas szerelő a templom felé menet. „Kedves emberek voltak” - mondta a temetés előtt a falu papja. A helyiek azt mondják, az áldozatok sokat segítettek az ukrán menekülteknek.

Lengyel katona az egyik áldozat képével.
photo_camera Lengyel katona az egyik áldozat képével. Fotó: JANEK SKARZYNSKI/AFP

Szombaton a lengyel médiában Boguslaw W.-ként emlegetett 62 éves férfit temetik, aki a falu gabonaszárítójában dolgozott, amikor a rakéta becsapódott. A 60 évesen elhunyt Bogdan C. temetése vasárnap lesz.

„Szívós közösség vagyunk” - mondta a polgármester. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.