A jelek szerint a FIFA elnökét megihlette New York szexuális zaklatással vádolt kormányzójának beszéde

sport
2022 november 20., 11:45
comments 2

Gianni Infantino, a nemzetközi labdarúgó szövetség elnöke szombaton egy órán keresztül beszélt Dohában arról, hogy abba kéne hagyni a vasárnap kezdődő világbajnokságnak helyt adó Katar kritizálását, beszédében pedig volt egy rész, amikor úgy fogalmazott:

„Ma katarinak érzem magam. Ma arabnak érzem magam. Ma afrikainak érzem magam. Ma melegnek érzem magam. Ma fogyatékosnak érzem magam. Ma úgy érzem magam, mint egy vendégmunkás.” Ehhez aztán hozzátette, hogy: „Természetesen nem vagyok katari, nem vagyok arab, nem vagyok afrikai, nem vagyok meleg, nem vagyok fogyatékos. De így érzem, mert tudom, mit jelent megkülönböztetve és zaklatva lenni idegenként egy idegen országban.”

De a lényeg nem is ez, hanem hogy a fent idézett részlet stílusa erősen emlékeztet arra a beszédre, amit Andrew Cuomo, New York azóta már többszörös szexuális zaklatással vádolt kormányzója mondott még 2017-ben, amikor úgy fogalmazott:

„New York-iként muszlim vagyok. Zsidó vagyok. Fekete vagyok. Meleg vagyok. A saját teste fölött uralkodni akaró nő vagyok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt