A jelek szerint a FIFA elnökét megihlette New York szexuális zaklatással vádolt kormányzójának beszéde

sport
2022 november 20., 11:45
comments 2

Gianni Infantino, a nemzetközi labdarúgó szövetség elnöke szombaton egy órán keresztül beszélt Dohában arról, hogy abba kéne hagyni a vasárnap kezdődő világbajnokságnak helyt adó Katar kritizálását, beszédében pedig volt egy rész, amikor úgy fogalmazott:

„Ma katarinak érzem magam. Ma arabnak érzem magam. Ma afrikainak érzem magam. Ma melegnek érzem magam. Ma fogyatékosnak érzem magam. Ma úgy érzem magam, mint egy vendégmunkás.” Ehhez aztán hozzátette, hogy: „Természetesen nem vagyok katari, nem vagyok arab, nem vagyok afrikai, nem vagyok meleg, nem vagyok fogyatékos. De így érzem, mert tudom, mit jelent megkülönböztetve és zaklatva lenni idegenként egy idegen országban.”

De a lényeg nem is ez, hanem hogy a fent idézett részlet stílusa erősen emlékeztet arra a beszédre, amit Andrew Cuomo, New York azóta már többszörös szexuális zaklatással vádolt kormányzója mondott még 2017-ben, amikor úgy fogalmazott:

„New York-iként muszlim vagyok. Zsidó vagyok. Fekete vagyok. Meleg vagyok. A saját teste fölött uralkodni akaró nő vagyok.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.