Eladó a sorozatgyilkos Pándy András háza Dunakeszin

ingatlan
2022 november 20., 11:00

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szabadulna a háztól, amit a kilencvenes években vett a két felesége és négy gyereke megölése miatt életfogytiglanra ítélt Pándy András. A Blikk azt írja, a 2013-ban meghalt Pándy házát eredetileg mostohalánya örökölte meg, de ő lemondott arról, így a ház a magyar állam tulajdona lett.

A ház 1997-ben ürült ki, amikor a magyar származású, Belgiumban állítólag segédlelkészként dolgozó Pándyt 1997-ben letartóztatta a belga rendőrség, miután lánya, Ágnes bevallotta, hogy együtt gyilkolták meg rokonaikat, köztük Ágnes anyját.

„Az Ingatlan 44/100-ad tulajdonrésze a néhai Pándy András hagyatéki eljárása eredményeként került a Magyar Állam tulajdonába (..) a jogszabályok és előírások maradéktalan betartása mellett az állami tulajdonban lévő ingatlanrész értékesítését tervezzük” – írta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a Blikknek. A lap szerint az adásvételt kissé megbonyolítja, hogy a tulajdoni lapon a Pándy-ház közös telken áll a szomszédéval, amiről azonban a szomszéd eddig nem tudott.

„PHa mégis a mi családunk a telek résztulajdonosa, gondolkodunk rajta, hogy megvesszük. Minket nem zavar a múlt, annak már vége, és itt nem is gyilkoltak meg senkit” – mondta a lapnak a szomszéd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.