Megnevezték a coloradói ámokfutót

külföld
2022 november 20., 15:58

Megnevezték az amerikai hatóságok az öt halálos áldozatot követelő Colorado Springs-i ámokfutás elkövetőjét. A 22 éves Anderson Lee Aldricht őrizetbe vették, jelenleg kórházban ápolják. Aldrich azért szorul kórházi ápolásra, mert a Club Q vengédei erőszakkal fegyverezték le, miután lövöldözni kezdett. De mire sikerült ártalmatlanítaniuk, addigra már öt embert meggyilkolt, és még 18-at megsebesített.

Az ámokfutás helyszínét biztosító rendőr Colorado Springsben, a Club Q épületénél.
photo_camera Az ámokfutás helyszínét biztosító rendőr Colorado Springsben, a Club Q épületénél. Fotó: KEVIN MOHATT/REUTERS

A rendőrség tájékoztatása szerint a Club Q két "hősies" vendége ártalmatlanította a támadót.

A helyi rendőrség még nem közölte, hogy mi lehetett a támadó vélt indítéka. A Club Q, ahol lövöldözni kezdett, melegbár. A helyi rendőrök munkáját az FBI denveri irodájának nyomozói is segítik, de nem vették át a helyi rendőrségtől.

"Az első adatok alapján a gyanúsított egyből tüzelni kezdett, amint belépett a Club Q-ba" - közölték a nyomozók. Aldrich ezután módszeresen haladt a bár belseje fele. Ekkor "legalább két hős harcba szállt vele, és meg tudta akadályozni, hogy még több embert ölhessen meg" - mondta Adria Vasquez Colorado Springs-i rendőrkapitány. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.