1244 határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén a déli határon

belföld
2022 november 21., 6:17
comments 4

Péntektől vasárnapig 1244 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a déli határnál - írja az mfor.hu rendőrségi adatok alapján. Csongrád-Csanád megyében a járőrök 17 esetben összesen 271 határsértőt tartóztattak fel vasárnap Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom, Röszke, Szatymaz, Szeged és Tiszasziget közigazgatási területén.

„A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, albán, algériai, indiai, marokkói, palesztin, palesztin, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz” - olvasható a police.hu oldalon.

photo_camera Fotó: Karnok Csaba/Délmagyar.hu

Mi is írtunk arról, hogy 2022 novemberében szinte naponta buknak le Magyarország területén embercsempészek, akik tucatjával fuvarozzák az illegális bevándorlókat. Nem arról van szó, hogy a sajtó hirtelen elkezdett ezekkel a hírekkel foglalkozni, az ilyen események számának drámai növekedését a hivatalos statisztikák is bizonyítják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt