Lyukas a kerítés

Lezárt tartalom a Kör tagjainak bevándorlás
november 18., 5:05
comments 66

„A madár se tud ellenőrzés nélkül berepülni Magyarország területére” mondta 2016 augusztusában büszkén Orbán Viktor, miután a magyar-szerb határon felépült a kerítés. Ez már akkor sem volt igaz, 2022. novemberéből nézve pedig végképp nevetségesnek tűnik ez a valóságtól teljesen elrugaszkodott nagyzolás. Néhány hír a hétről:

November 13

A szerb határ közelében lévő Ruzsánál fának hajtott egy bolgár rendszámú jármű. A rendőrök a helyszín közelében 12 külföldit találtak. Hatan közülük afgánnak, hatan pedig indiai állampolgárnak vallották magukat.

November 14

Szabályos tűzharc volt az M5-ös autópályán, miután rendőrök üldözőbe vettek egy furgont. A TEK végül elfogta azokat a feltételezett embercsempészeket, akik lövéseket adtak le az őket feltartóztató rendőrökre. A csempészek irakiak voltak, a furgonban 21 szír utazott.

November 15

Út menti farakásnak ütközött egy illegális határátlépőket szállító jármű a szintén a szerb határhoz közeli Zsana mellett. A lengyel rendszámú autóban és a közelben 15 külföldit találtak, köztük a moldovai állampolgárságú embercsempészt. Az autóban utazó 14 illegális határátlépő szír állampolgárnak vallotta magát.

November 17

44 szír állampolgár, köztük 7 gyerek volt abban a teherautóban, amit a Hatvan melletti Lőrincinél állítottak meg a Heves megyei rendőrök. A szerb állampolgárságú sofőr ellen embercsempészés bűncselekményének gyanúja miatt indult eljárás.

photo_camera Orbán Viktor 2019 májusában bemutatja Matteo Salvini olasz belügyminisztert a szerb-magyar határkerítésnek Fotó: BALAZS SZECSODI/AFP

2022 novemberében tehát szinte naponta buknak le Magyarország területén embercsempészek, akik tucatjával fuvarozzák az illegális bevándorlókat. Nem arról van szó, hogy a sajtó hirtelen elkezdett ezekkel a hírekkel foglalkozni, az ilyen események számának drámai növekedését a hivatalos statisztikák is bizonyítják.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt