Videón, ahogy a rendőrök üldözik a rájuk lövöldöző embercsempészeket az M5-ösön

bűnügy
2022 november 17., 11:46
comments 22

A rendőrség közzétette azt a felvételt, amit a járőrautó fedélzeti kamerája készített, miközben hétfő reggel üldözőbe vettek egy kisteherautót, amiben két embercsempész és 21 bevándorló utazott. A furgonból menet közben is lövéseket adtak le a rendőrautóra, és akkor is, amikor a dugó miatt megállni kényszerülő furgonból kiugrottak az embercsempészek.

link Forrás

A kisteherautó sofőrje és a mellette ülő férfi bemenekült a közeli erdőbe. A TEK műveleti egységei egy óra múlva érkeztek a helyszínre, majd már Budapest közigazgatási területén, a XIX. kerületben el is fogták a feltételezett elkövetőket, két, magát iraki állampolgárnak valló férfit.

A furgonban lévő embercsempészek egyike a kihallgatásán elmondta, hogy a fuvar kezdete előtt az egyik „előfutó” átadta az utat szervező üzenetét, ami szerint a furgon sebességváltója mellett találnak egy pisztolyt, amivel, ha kell: „Lőjétek a rendőröket!” Az „előfutó” autót a TEK műveleti egysége az M1-es autópályán, Győr térségében tartóztatta fel hétfő 11 óra körül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.