Elfogták az M5-ösön lövöldöző bűnözőket

bűnügy
2022 november 14., 13:18
comments 3

A Terrorelhárítási Központ műveleti egységei elfogták azokat a feltételezett embercsempészeket, akik kisteherautójukból lövéseket adtak le az őket feltartóztató rendőrökre. A BRFK tájékoztatása szerint a rendőrök a Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján az M5-ösön, Inárcs térségében akartak ellenőrizni hétfő reggel fél nyolc körül egy, a főváros irányába tartó kisteherautót, de a furgon a járőrautó jelzéseit figyelmen kívül hagyva tovább hajtott, a kocsiból pedig több lövést adtak le a rendőrautó irányába.

link Forrás

A rendőrök Budapest határában megállásra kényszerítették a furgont, aminek a vezetője és a mellette ülő férfi bemenekült a közeli erdőbe. Eközben is több lövést adtak le a rendőrökre, akik közül az egyik figyelmeztető lövést követően viszonozta a tüzet.

A TEK műveleti egységei egy óra múlva érkeztek a helyszínre, majd már Budapest közigazgatási területén, a XIX. kerületben el is fogták a feltételezett elkövetőket, két, magát iraki állampolgárnak valló férfit.

A furgonban 21 bevándorlót találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

A lövöldözésben senki se sérült meg.

A BRFK embercsempészet, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást. (Via Police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.