Kiakadt a román külügy, mert Orbán nagy-magyarországos sálban nézte Dzsudzsák búcsúmeccsét

Külpolitika
2022 november 21., 21:22
comments 50

Orbán és stábja videóval köszöntötte a vasárnap a válogatottságtól rekorddal búcsúzó Dzsudzsák Balázst.

Ezen látszik, hogy Orbán nagy-magyarországos sálban fogadta a neki mezt ajándékozó Dzsudzsákot.

Orbán mellett a VIP-ben ott volt Szijártó Péter is, alighanem az ő feladata lesz válaszolni a román külügynek, miután határozott rosszallásukat fejezték ki Magyarország bukaresti nagykövetének az Orbán nyakában lógó sál miatt.

A Transtelex azt írja, hogy a román külügy szerint a magyar miniszterelnök gesztusa „nyilvánvalóan ellentétben áll a kétoldalú párbeszéd újraindítását övező nyitottsággal, amelynek jegyében a román külügyminiszter a közelmúltban tett budapesti látogatása során mind a kormányfővel, mind a magyar kollégájával folytatott konzultációi alkalmával megnyilvánult”.

A románok közölték, hogy elfogadhatatlannak tartanak mindenfajta revizionista megnyilvánulást, bármilyen formát is öltsön az, hiszen ellentétes a valósággal, valamint Románia és Magyarország kétoldalú kapcsolatainak kiépítése érdekében tett kölcsönös vállalásaival, nevezetesen az 1996. szeptember 16-án Temesváron aláírt jószomszédi viszonyról szóló szerződéssel, illetve a két évtizede elfogadott Stratégiai Partnerséggel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.