Love: emiatt a szó miatt utasította el a FIFA a belga válogatott mezét

agybaj
november 21., 20:05
comments 10

Nem engedélyezte a FIFA a belga válogatott vendég mezének dizájnját, mert annak nyakán, belül, az van írva, hogy LOVE. A póló gallérján pedig enyhén szivárványmintás csík látható. A minta a belga Tomorrowland fesztivál végét jelző tűzijátékot idézi meg a tervező szerint, és egyben kiállást is jelent az elfogadás, egyenlőség és sokszínűség mellett.

Ez már sok volt az elnyomó államoknak pillanatok alatt becsicskuló fociszervezetnek. Pedig ez sokkal kevesebb, mint a szivárványos karszalag, amiben több válogatott kapitánya is játszani akart, de közölték velük, hogy akkor egy sárgalappal kezdenék a meccset.

A belga csapat elsőszámú meze piros, amin nem látható ez a minta, és nincs a címkéjére írva egy, az emberek által univerzálisan pozitívnak értelmezett és nagyon általános kifejezés. A FIFA jelezte, hogyha kiszedik a konkrétan senki által nem látható, így a tévéközvetítések közelképein is észrevehetetlen címkét, akkor mehet a fehér mez is. A válogatott egyelőre azt jelezte, hogy az első három meccsét a piros mezében játssza, aztán ha továbbjutnak a csoportkörökön, majd eldöntik, mit kezdenek ezzel a mezkérdéssel. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt