Love: emiatt a szó miatt utasította el a FIFA a belga válogatott mezét

agybaj
2022 november 21., 21:05

Nem engedélyezte a FIFA a belga válogatott vendég mezének dizájnját, mert annak nyakán, belül, az van írva, hogy LOVE. A póló gallérján pedig enyhén szivárványmintás csík látható. A minta a belga Tomorrowland fesztivál végét jelző tűzijátékot idézi meg a tervező szerint, és egyben kiállást is jelent az elfogadás, egyenlőség és sokszínűség mellett.

Ez már sok volt az elnyomó államoknak pillanatok alatt becsicskuló fociszervezetnek. Pedig ez sokkal kevesebb, mint a szivárványos karszalag, amiben több válogatott kapitánya is játszani akart, de közölték velük, hogy akkor egy sárgalappal kezdenék a meccset.

link Forrás

A belga csapat elsőszámú meze piros, amin nem látható ez a minta, és nincs a címkéjére írva egy, az emberek által univerzálisan pozitívnak értelmezett és nagyon általános kifejezés. A FIFA jelezte, hogyha kiszedik a konkrétan senki által nem látható, így a tévéközvetítések közelképein is észrevehetetlen címkét, akkor mehet a fehér mez is. A válogatott egyelőre azt jelezte, hogy az első három meccsét a piros mezében játssza, aztán ha továbbjutnak a csoportkörökön, majd eldöntik, mit kezdenek ezzel a mezkérdéssel. (Reuters)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.