Magyar Nemzet: Az izraeli Vaskupola szeme jövőre érkezik a honvédséghez

hadügy
2022 november 21., 7:03
comments 10

A Vaskupola légvédelmi rendszer részeként már bizonyított izraeli radarrendszerrel erősíti a kormány Magyarország védelmét - írta a Magyar Nemzet. A radarrendszer érkezését Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentette be azt követően, hogy Jeruzsálemben tárgyalt Benny Gantz izraeli védelmi miniszterrel.

A tizenegy ELM-2084 típusú légtérellenőrző, légvédelmi és tüzérségi felderítőradar beszerzéséről a Zrínyi honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében még 2020 decemberében írtak alá a szerződést. A berendezésekkel a honvédség a régi szovjet P-37, PRV-17 és SZT-68U típusú rádiólokátorait váltják le. A lokátorok egyes egységeinek gyártásába a magyar hadi­ipar is bekapcsolódik.

photo_camera Szalay-Bobrovniczky Kristóf (középen, öltönyben) honvédelmi miniszter maga is katonaviselt ember, díszelgőként szolgált a Magyar Honvédségben. Fotó: SZOVATHY KINGA/Szalay-Bobrovniczky Kristóf/Facebook

November elején Bibi-kötettel és az utóbbi hetek legszélesebb vigyorával gratulált Bibinek, Benjamin Netanjahu izraeli pártvezetőnek a magyar miniszterelnök.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt