Magyar Nemzet: Az izraeli Vaskupola szeme jövőre érkezik a honvédséghez

hadügy
2022 november 21., 07:03
comments 9

A Vaskupola légvédelmi rendszer részeként már bizonyított izraeli radarrendszerrel erősíti a kormány Magyarország védelmét - írta a Magyar Nemzet. A radarrendszer érkezését Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentette be azt követően, hogy Jeruzsálemben tárgyalt Benny Gantz izraeli védelmi miniszterrel.

A tizenegy ELM-2084 típusú légtérellenőrző, légvédelmi és tüzérségi felderítőradar beszerzéséről a Zrínyi honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében még 2020 decemberében írtak alá a szerződést. A berendezésekkel a honvédség a régi szovjet P-37, PRV-17 és SZT-68U típusú rádiólokátorait váltják le. A lokátorok egyes egységeinek gyártásába a magyar hadi­ipar is bekapcsolódik.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf (középen, öltönyben) honvédelmi miniszter maga is katonaviselt ember, díszelgőként szolgált a Magyar Honvédségben.
photo_camera Szalay-Bobrovniczky Kristóf (középen, öltönyben) honvédelmi miniszter maga is katonaviselt ember, díszelgőként szolgált a Magyar Honvédségben. Fotó: SZOVATHY KINGA/Szalay-Bobrovniczky Kristóf/Facebook

November elején Bibi-kötettel és az utóbbi hetek legszélesebb vigyorával gratulált Bibinek, Benjamin Netanjahu izraeli pártvezetőnek a magyar miniszterelnök.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.