Bibi-kötettel és az utóbbi hetek legszélesebb vigyorával gratulált Bibinek a magyar miniszterelnök

külföld
2022 november 03., 18:35
comments 10

Közösségi oldalán – vélhetően: is – gratulált a hatalomba visszatérő Benjamin Netanjahu izraeli pártvezetőnek Orbán Viktor. A magyar kormányfő az izraeli kolléga angol nyelvű kötetét vette kezébe ehhez, és egy szokatlanul széles mosolyt is összehozott. Valamint ezt a szöveget: „Nehéz időkben erős vezetőkre van szükség. Gratulálok a nagy visszatéréshez Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek, Magyarország barátjának!”

Orbán Viktornak a nemzetközi választásokat tekintve felemás hete van, mivel másik „szövetségese”, Jair Bolsonaro szoros csatában kikapott Brazíliában, ám Benjamin Netanjahu még az első exit pollokhoz képest is jó eredményt ért el Izraelben. Itt három és fél éven belül ötödször rendeztek választásokat, és magas részvétel mellett szélsőséges szövetségeseivel együtt 65 mandátumot szerzett „Bibi” és pártja, a Likud a 120 fős kneszetben, vagyis stabil kormányt alakíthat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.