Benjamin Netanjahu nyerheti meg a választásokat Izraelben

külföld
2022 november 1., 20:39
comments 3

Az exit pollok szerint Benjámin Netanjahu volt miniszterelnök nyerheti meg a választásokat Izraelben. A zsidó államban három és fél év alatt ötödször szavazhattak az emberek, az előzményekről és a tétekről ebben a cikkünkben írtunk.

A Netanjahu vezette jobboldali blokk a mandátumok csekély többségét szerezheti meg a kneszetben, ez 120 helyből 61-et vagy 62-t jelenthet.

photo_camera Benjamin Netanjahu és neje, Sara leadja szavazatát az izraeli parlamenti választásokon, 2022. november 1-jén Fotó: RONALDO SCHEMIDT/AFP

A hivatalos eredmények az éjszaka folyamán várhatók, és a fentiektől eltérő eredményt is hozhatnak.

A választások magas részvétel mellett zajlottak, utoljára 1999-ben voltak hasonlóak a számok, két órával urnazárás előtt 66 százalék fölötti adatokat hoztak nyilvánosságra, és a várakozásokhoz képest az arab választópolgárok is nagyobb arányban adták le voksaikat. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt