Feltörte a Nemzeti Nyomozó Iroda informatikai rendszerét, tizenöt évre ítélték

bűnügy
november 22., 16:57
comments 10

Tizenöt év fegyházbüntetésre ítéltek egy férfit, aki feltörte a Nemzeti Nyomozó Iroda informatikai rendszerét, írja az NNI közleménye. A férfi kereskedett is a megszerzett adatokkal: a közlemény szerint közel 16 millió forintot kereshetett így.

A férfi egy távoli hozzáférést biztosító alkalmazáson keresztül fért hozzá a sértettek informatikai eszközeihez, a billentyűzetleütések naplózásával megszerezte többek közt a bankkártya-adataikat és az internetbank jelszavaikat is. Majd átutalásokat hajtott végre, mobilegyenlegeket töltött fel, emelt díjas vásárlásokat végzett, koncert-, busz-, vonat- és parkolójegyeket vett, ételt rendelt és online fogadási oldalakon is játszott.

Miután az egyik hozzátartozóját is kihallgatták az ügyben, a férfi egy e-mailt is írt az NNI-nek, amelyben megfenyegette őket: nyilvánosságra hozza az adatokat, ha tovább folytatják ellene a nyomozást. A tizenöt éves börtönbüntetés mellett tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, és 200 ezer forint pénzbüntetést is kell fizetnie.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt