Itt a tél, ma éjjel már havazhat több megyében is

időjárás
2022 november 22., 15:34

Az előrejelzések alapján kedd estétől szerda hajnalig havas eső és havazás várható főleg Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében, írja a Magyar Közút közleménye. Az Alpokalján eshet a legtöbb.

photo_camera Egy nő takarítja a járdát a havazásban Salgótarjánban január 4-én (Fotó: Komka Péter / MTI) Fotó: Komka Péter

A hegyvidéki részeken tartósan is havazhat, ott úgynevezett tapadó - tehát az igazi, rendes - hó is kialakulhat, a magasabb csúcsok környékén pedig akár a tíz centimétert is elérheti majd. Éjféltől a Bakonyban is havazásra lehet számítani, úgyhogy senki se lepődjön meg, ha reggelre elárasztják a Facebook-falát a havas képek.

A Magyar Közút még a havazás előtt, a délutáni óráktól megkezdi a sószórást az érintett megyékben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt