Máris megvan a foci-vb első 0-0-ja, de ez egyáltalán nem volt egy unalmas meccs

világbajnokság
2022 november 22., 15:02

A meccs első jó híre nem is volt hír, hiszen régóta lehetett tudni, hogy így lesz: a dánoknál pályára léphetett Christian Eriksen, aki a tavalyi Európa-bajnokságon rosszul lett, és leginkább a jelen lévő orvosi-egészségügyi stáb profizmusának és kitartásának köszönhette, hogy életben maradt. A klasszis azóta meggyógyult, és mint korábban hosszú éveken át, most is a nemzeti együttes vezéralakja volt.

Az első félidőben egyenlő erők küzdelme zajlott, enyhe dán dominanciával, ezzel együtt az észak-afrikaiaknak voltak nagyobb helyzeteik, akik egyrészt lőttek egy lesgólt, másrészt Dzsebali kihagyta a torna legnagyobb kihagyott helyzetét, vagy másképpen fogalmazva: Kasper Schmeichel egészen elképesztően nagy védést produkált.

photo_camera Eriksen elöl, Laidouni hátul Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP

A második félidőben egyértelműen az európaiak uralták a pályát, kezdetben komolyabb lehetőségek nélkül, mígnem a játékrész közepén előbb egy óriási Eriksen-lövést kellett bravúrral védenie Damen kapusnak, majd az ezt követő szöglet után fél méterről fejelt kapufát Cornelius. Az utolsó perceket és a hosszabbítást pláne igen keményen megnyomták a dánok, hiába, maradt a 0-0.

Az argentinverő Szaúd-Arábia után egy másik arab csapat is pontot szerzett a katari foci-vb-n, apró részlet: a tunéziai együttes egyik legjobb embere a Ferencvárosban játszó Laidouni volt.

Aki szeretné hírlevélben megkapni foci-vb-s napi összefoglalóinkat reggelente – az első itt olvasható –, a vonatkozó listára itt tud feliratkozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.