Örök uralom: 99 százalékkal választották újra Egyenlítői-Guinea elnökét

külföld
2022 november 22., 06:09
comments 1

Teodoro Obiang 43 éve van hatalmon Egyenlítői-Guineában, ezzel világszerte rekordernek számít, és újból feladta a leckét a világ diktátorainak: miután a hivatalos eredmények szerint 99 százalékot kapott a választásokon, tovább folytathatja uralmát.

photo_camera Teodoro Obiang Fotó: STEEVE JORDAN/AFP

Az elnök pártja egész pontosan 61 012 szavazatot kapott a megszerezhető 67 196-ból, de még tart a számlálás. Obiangnak papíron két ellenfele volt, egyikük most indult először, a másik a legutóbbi öt választáson is részt vett. Idén több mint 400 ezren szavaztak a másfél milliós közép-afrikai országban. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt