30 évvel ezelőtt lefagyasztott embriókból születtek most ikrek Amerikában

ÉLET
2022 november 23., 07:49

Az ikreket egy négygyerekes oregoni nő, Rachel Ridgeway hozta világra még október 31-én. Az embriókat 1992. április 12-én fagyasztották le, azóta tárolták -128 Celsius-fokon.

A BBC azt írja, hogy a két újszülött, Lydia Ann és Timothy Ronald Ridgeway születésükkel, pontosabban azzal, hogy több mint harminc éve lefagyasztott embriókból születtek, valószínűleg új rekordot állítottak fel. Egy korábbi rekorder, Molly Gibson 2020-ban született egy közel 27 évig fagyasztott embrióból.

A gyerekek adományozott embriókból születtek, a biológiai apa egy ötvenes éveiben járó férfi volt, a petesejtet pedig egy 34 éves nő adta. Eredetileg egy házaspárnak szánták őket, akik aztán 2007-ig tároltatták az embriókat egy termékenységi laboratóriumban, majd a Nemzeti Embrióadományozási Központnak (NEDC) adományozták őket. (BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.