A fideszes EP-képviselők elsunnyogták azt a szavazást, amin terrorizmust támogató államnak minősítették Oroszországot

európai unió
2022 november 23., 12:33
comments 45

Ma szavazott az Európai Parlament arról az állásfoglalásról, amely szerint Oroszország államilag támogatja a terrorizmust. A képviselők jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett szavazták meg. A fideszes képviselők még csak gombot sem nyomtak.

Újhelyi István szocialista képviselő közleménye szerint a jelenleg frakción kívüli fideszesek bent ültek a teremben, amikor a plenáris ülésen a döntésre került a sor, ennek ellenére nem nyomtak gombot. A szavazás nyilvánosan elérhető adatai alapján valóban nem találni a kormánypárt képviselőit sem az igeneknél, sem a nemeknél és a tartózkodások között sem. Szembetűnő, hogy az Oroszországra vonatkozó állásfoglalás előtti és utáni döntésekben is serényen részt vettek, tehát ott voltak Strasbourgban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.