Ennél azért sokkal többről beszélnek a városban

publicisztika
2022 november 23., 08:49

Egy sor ismerősömtől hallom, mennyire bátor a szövege Majka legújabb számának. Négy nappal ezelőtt töltötték fel a klipet, közel hárommillió megtekintésnél jár.

Napok óta nyomaszt ez a dal, pedig jó. Nekem mégis inkább azt a világot hozza vissza, amikor Hofi Géza szinte mindenből viccet csinálhatott, mindent kritizálhatott, az alkalmatlan elvtársakat, a béna tervgazdálkodást, Csernobil elhallgatását, a manipulált hírszerkesztést, a többi szocialista országot, mindent. Egy dolgot nem kérdőjelezhetett meg: Kádár János hatalmát.

link Forrás

Majka dalában mindegy, hogy az emberek jobbra vagy balra szavaznak, így is, úgy is nélkülöznek, vidéken egyenesen nyomorognak, egy kiváltságos réteg dőzsöl, de ezt „nem tűri tovább az Úr”. Az aktuálpolitikai utalások csak tovább erősítik a felületes érzetet: mennyire bátor dalról is van szó. Kap itt mindenki, egy valakit kivéve

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.