Erős földrengés volt Törökországban, legalább 35 ember megsérült

külföld
2022 november 23., 05:23

A hatos erősségű rengés volt Nyugat-Törökországban, Duzce városában, de a rengést még Isztambulban és Ankarában is lehetett érezni.

photo_camera Fotó: OMER URER/Anadolu Agency via AFP

A hatóságok közleménye szerint legalább 35 ember megsérült, sokan akkor, amikor leugrottak az erkélyekről. Szulejmán Szojlu török belügyminiszter szerint halálos áldozatokról egyelőre nem érkezett hír.

link Forrás

Az első rengés után húsz perccel egy újabb, 4,7 -es erősségű rengés is volt, azóta sok helyen áramszünet van.

photo_camera Fotó: OMER URER/Anadolu Agency via AFP

Duzce városát 1999-ben egy 7,2-es erősségű földrengés rázta meg, amely legalább 845 ember halálát okozta. Hónapokkal korábban pedig Izmitben volt egy még nagyobb rengés, amelynek több mint 17 ezer halálos áldozata volt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.