Összecsaptak a biztonságiakkal a karanténba zárt iPhone-gyár dolgozói

külföld
2022 november 23., 06:55
comments 7

Erőszakos tiltakozások robbantak ki a világ legnagyobb iPhone-gyárában szerdán, írja a BBC. A kínai Henan tartományban lévő üzem dolgozóinak a szigorú járványügyi lezárások lett elegük, a karantén alatt lévő gyárterületről megpróbáltak kitörni, a biztonságiakkal is összecsaptak.

A Kínában érvényes szabályok szerint a Csengcsouban lévő Foxconn gyár munkásai nem hagyhatják el az üzemet, a váltás belépését pedig nem engedélyezik a hatóságok. A múlt hónapban karantén alá vont telephelyen összesen 200 ezren dolgoznak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.