Átugrott a szomszédba temetésre, de már nem engedték vissza az orosz állampolgárt Észtországba, ahol 58 éve élt

külföld
november 24., 15:04
comments 30

„Azt mondták, hogy visszavonták a tartózkodási engedélyemet, mert veszélyt jelentek az Európai Unióra. Autóba ültettek, elvittek a 2-es számú határátkelőre, fel a hídra, odaadták az útlevelemet, elvették a személyi igazolványomat, ennyi, ott maradtam egy telefonnal és egy esernyővel” – mondta Szergej Nyeprimerov 66 éves orosz állampolgár, aki 8 éves korától Észtországban élt. Egészen mostanáig.

photo_camera Folyó és híd az észt–orosz határon Fotó: BENJAMIN FURST/Hans Lucas via AFP

Nyeprimerov még szeptember 30-án hagyta el az észtországi Narva városát, hogy részt vegyen egy barátja temetésén az oroszországi Ivangorodban, a két települést csak a folyó választja el egymástól.

Az észt hatóságok szerint az engedélyt azért vonták vissza, mert Nyeprimerov oroszbarát akciókban vett részt. Kiemelték, hogy május 9-én Narva német megszállás alóli felszabadításának napjára szervezett eseményt, az Orosz Föderáció zászlóját lengette, katonai egyenruhát és egyéb jelképeket viselt. (Meduza.io)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt