Francia tévések megtalálták a herszoni fiút, akiről a háború egyik szimbolikus képe készült

háború
november 24., 11:02
comments 3

Tízezrek osztották meg az elmúlt napokban a képet, amit Hajdú D. András készített egy herszoni fiúról a város felszabadulása után. A kép többek között az ukrán védelmi minisztérium Twitter-oldalára is felkerült:

A Franceinfo tudósítói megtalálták Herszon főterén a fiút, aki 13 éves, és Glibnek hívják.

Amikor a kép készült, az anyja végre elengedte otthonról, hónapok óta tartó félelem után.

„Emberek voltak mindenhol, mi azt akartuk tudatni a családtagjainkkal, hogy életben vagyunk. Csodálatos volt. Megkértem a katonákat, hogy írják alá a zászlómat” - mondta Glib arról a napról. A róla készült képet nem igazán szereti.

photo_camera Kép a riportból

„Undoknak és koszosnak nézek ki a képen, nem nagyon szeretem. Nem akarom, hogy bárki arra használja a képet, hogy azt mondhassa, Oroszországot támogatom Ukrajnával szemben” - mondja a riportban, miközben az ukrán hadsereg sárga karszalagját viseli.

"Ma újra mosolyog, de a Herszon körüli robbanások emlékeztetnek arra, hogy a háborúnak még messze nincs vége. Iskolába még mindig nem tud járni” - hangzik el a riportban.

Hajdú D. András itt beszélt arról, hogyan készült a kép.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt