Gázpisztollyal támadt a főorvosra egy részeg férfi

bűnügy
november 24., 10:52
comments 2

Idén nyáron az egyik budapesti kórházban ittasan, gázriasztó fegyverrel támadt rá az osztályvezető orvosra egy férfi, vádat emeltek ellene, írja közleményében az ügyészség. A 48 éves férfi július 23-án kora délután erősen ittas állapotban veszekedni kezdett az orvossal, úgy gondolta, hogy a hozzátartozója nem kapott megfelelő ellátást.

A férfi a szóváltás során elővett egy lőfegyverre hasonlító gázriasztó fegyvert, azt az orvosra fogta, és megfenyegette, hogy lelövi. Ezt követően a két férfi dulakodott, az orvos megpróbálta kicsavarni a férfi kezéből a fegyvert, majd a földre vitte támadóját. A dulakodás során a fegyver elsült, sérülést azonban nem okozott. A részeg férfi a földre kerüléskor eszméletét vesztette, ezért az orvos és a helyszínre siető ápolók ellátták, majd értesítették a hatóságokat.

Az ügyészség a férfit fegyveresen elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolja, és vele szemben börtönbüntetést indítványozott. Az ügyészség emellett indítványt tett arra is, hogy rendelje el a rá korábban, más ügyben kiszabott 10 hónap felfüggesztett börtönt végrehajtását is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt