Medián: Ha most lenne főpolgármester-választás, simán nyerne Karácsony Gergely

POLITIKA
2022 november 24., 14:34
comments 44

Budapesten a júliusban mért adatokhoz képest nőtt az ellenzék támogatottsága, a Fidesz–KDNP-é pedig csökkent: október végén a teljes szavazókorú népesség körében 38:27 arányban vezet az ellenzék - derült ki a Medián és a 21 Kutatóközpont omnibusz-felméréséből, amelyet 1000 fős mintán készítettek. A közvélemény-kutatás szerint Karácsony Gergely is erősödött.

Karácsony Gergely főpolgármester
photo_camera Karácsony Gergely főpolgármester Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Ha most hétvégén lenne a főpolgármester-választás, a választók 51 százaléka Karácsonyra szavazna a júliusi 46 százalékhoz képest. A fideszes jelöltre, akinek a személye még nem ismert, 30 százalék voksolna. A maradék 19 százalék egyikükre sem szavazna, vagy nem tudja.

Karácsony egyértelműen a 18-29 és a 30-39 év közötti korosztályban a legnépszerűbb, 60 és 69 százalékos a támogatottsága, míg ugyanebben a körben a Fidesz-KDNP-é csak 10 és 12 százalék. Az 50-64 és a 65 évnél idősebb korosztályban szinte ugyanakkora a két oldal támogatottsága, 42-44 százalék. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.