Medián: Ha most lenne főpolgármester-választás, simán nyerne Karácsony Gergely

POLITIKA
november 24., 14:34
comments 44

Budapesten a júliusban mért adatokhoz képest nőtt az ellenzék támogatottsága, a Fidesz–KDNP-é pedig csökkent: október végén a teljes szavazókorú népesség körében 38:27 arányban vezet az ellenzék - derült ki a Medián és a 21 Kutatóközpont omnibusz-felméréséből, amelyet 1000 fős mintán készítettek. A közvélemény-kutatás szerint Karácsony Gergely is erősödött.

photo_camera Karácsony Gergely főpolgármester Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Ha most hétvégén lenne a főpolgármester-választás, a választók 51 százaléka Karácsonyra szavazna a júliusi 46 százalékhoz képest. A fideszes jelöltre, akinek a személye még nem ismert, 30 százalék voksolna. A maradék 19 százalék egyikükre sem szavazna, vagy nem tudja.

Karácsony egyértelműen a 18-29 és a 30-39 év közötti korosztályban a legnépszerűbb, 60 és 69 százalékos a támogatottsága, míg ugyanebben a körben a Fidesz-KDNP-é csak 10 és 12 százalék. Az 50-64 és a 65 évnél idősebb korosztályban szinte ugyanakkora a két oldal támogatottsága, 42-44 százalék. (hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt